Image Name

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210 7641033

ΩΡΑΡΙΟ: 08:00–22:00 (ΚΑΘ.) 09:00–15:00 (ΣΑΒ.)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ – SERVICE AIR CONDITION

ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

bg

Συντήρηση Κλιματιστικού: Γιατί είναι αναγκαία;

Η τακτική συντήρηση κλιματιστικού, όπως και ο σωστός καθαρισμός τους είναι καθοριστικές ενέργειες για την αποδοτική και οικονομική λειτουργία τους. Εξασφαλίζουν την επέκταση της διάρκειας ζωής της συσκευής, βελτιστοποιούν την απόδοσή της και όχι μόνο!

Συμβάλλουν στην διατήρηση της υγιεινής του εσωτερικού αέρα, προλαμβάνοντας την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος προβλημάτων υγείας και εξοικονομούνται σημαντικά οικονομικοί πόροι από απρόσμενες βλάβες και επισκευές.

Η συντήρηση air condition πρέπει να γίνεται με συχνότητα ανάλογη με τον όγκο χρήσης και το περιβάλλον λειτουργίας της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, σε ένα σπίτι όπου μένουν πολλά άτομα, συνιστάται η συντήρηση και ο καθαρισμός του κλιματιστικού να γίνεται 1-2 φορές τον χρόνο, ενώ σε ένα κατάστημα ή επαγγελματικό χώρο 1 φορά τον χρόνο.

Η iQservice, με ένα δυναμικό έμπειρων τεχνιτών, εγγυάται την υψηλή ποιότητα καθαρισμού και συντήρησης της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού. Οι έμπειροι ψυκτικοί μας, προσέχουν σε κάθε στάδιο της ενέργειές τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν συμβουλές για την ορθή χρήση και διαχείριση του κλιματιστικού σας.

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σας με την βοήθεια ενός επαγγελματία!

Service κλιματιστικού: Ποια είναι τα οφέλη;

Το επαγγελματικό service κλιματιστικού προσφέρει σημαντικά οφέλη, όπως:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της βελτιστοποίησης της απόδοσης.
  • Βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα, συμβάλλοντας στην υγεία των χρηστών.
  • Πρόληψη εμφάνισης τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο ακριβές επισκευές.
  • Διατήρηση της συσκευής σε άριστη κατάσταση, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της.
  • Εξασφάλιση συνεχούς και αποδοτικής λειτουργίας του κλιματιστικού.

Συντήρηση Κλιματιστικού – Καθαρισμός Κλιματιστικού: Διαδικασία

Αρχικά, ανοίγουμε το καπάκι της εσωτερικής μονάδας και αφαιρούμε τα φίλτρα για τη σκόνη, καθώς και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, εφόσον υπάρχουν.

Ο καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας, γίνεται με ειδικό μηχάνημα με πίεση αέρα για βέλτιστο ψεκασμό που εισχωρεί σε βάθος, αφαιρώντας τους μύκητες και τα βακτήρια.

Όσον αφορά την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού, πρέπει να καθαριστεί για να βελτιωθεί η απόδοση του συμπιεστή. Αν λειτουργεί σε έναν χώρο με πολλά χώματα ή άλλου είδους αλλοιώσεις, τότε είναι απαραίτητο να καθαριστεί με ειδικά σκευάσματα. Εναλλακτικά ένας απλός καθαρισμός με νερό αρκεί.

Τι καθαριστικά χρησιμοποιούμε για το service air condition;

Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα, σε μορφή σπρέι ή υγρού. Κατάλληλα και εύκολα στη χρήση, τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές μονάδες.

Τα οφέλη τους:

  • Καθαρίζουν τέλεια, ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνουν
  • Καταπολεμούν μύκητες και βακτήρια
  • Δεν αφήνουν κατάλοιπα

Η iQservice προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης σε όλα τα μεγέθη κλιματιστικών, διαφυλάσσοντας την υγεία όλων των μελών της οικογένειάς σας!

Service Air Condition: Οι εγγυήσεις μας

Η συντήρηση του κλιματιστικού γίνεται μόνο από αδειούχους, πιστοποιημένους τεχνίτες και σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε 517/2067 και την πιστοποίηση ευρωπαϊκού κανονισμού 517/2067/2015, την ημέρα και ώρα που θέλετε!

Η iQservice εγγυάται:

  • Διατήρηση υψηλού βαθμού απόδοσης του κλιματιστικού, που μεταφράζεται ως οικονομία στις ετήσιες δαπάνες του νοικοκυριού.
  • Εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του κλιματιστικού

Αν ενδιαφέρεστε για Εγκατάσταση & Τοποθέτηση Κλιματιστικού (Air Condition) κάντε κλικ εδώ.

Συντήρηση κλιματιστικού (Air Condition): Συχνές ερωτήσεις

Είναι απαραίτητη η συντήρηση κλιματιστικού;

Η συντήρηση των κλιματιστικών είναι άκρως απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία, η αντοχή στον χρόνο και οι υγιεινές συνθήκες ατμόσφαιρας του χώρου.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service στο Air Condition μου;

Η συχνότητα του service κλιματιστικού εξαρτάται ξεκάθαρα από τη χρήση του. Άλλοι παράγοντες είναι οι συνθήκες του κάθε περιβάλλοντος και οι ρύποι που επικρατούν στο περιβάλλον (σκόνες κ.τ.λ.). Σε κάθε περίπτωση, μια ιδανική συχνότητα είναι μία φορά ετησίως, από εξειδικευμένο ψυκτικό, προς αποφυγή ζημιών. Παρόλα αυτά, ένας έλεγχος επιβάλλεται αν ακούτε ασυνήθιστους θορύβους ή αντιλαμβάνεστε την απόδοσή του να είναι χαμηλή.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για τη συντήρηση κλιματιστικού;

Ιδανικά, η συντήρηση πρέπει να γίνεται την άνοιξη, πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου υψηλής χρήσης.

Η iQservice παρέχει ψυκτικό υγρό κλιματιστικού;

H συντήρηση του κλιματιστικού σας γίνεται από την IQservice από εξειδικευμένο ψυκτικό και εφόσον διαπιστωθεί η ανάγκη. Έπειτα από μετρήσεις με ειδικά όργανα, γίνεται πλήρωση ψυκτικού υγρού, ανάλογου τύπου με αυτό που χρησιμοποιεί το μηχάνημα σας.

Μπορεί η συντήρηση Air Condition να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοσή του;

Ναι, η τακτική συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοσή του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του καθαρισμού των φίλτρων αέρα και της εξωτερικής μονάδας, του ελέγχου και της επιδιόρθωσης τυχόν διαρροών στο σύστημα ψύξης και της εξασφάλισης της σωστής λειτουργίας όλων των μηχανικών και ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Με αυτές τις διαδικασίες, το κλιματιστικό λειτουργεί πιο αποδοτικά, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και παρέχοντας οικονομικά οφέλη στον χρήστη.

Τι συμβαίνει αν δεν πραγματοποιηθεί τακτική συντήρηση κλιματιστικού;

Η παράλειψη τακτικής συντήρησης σε κλιματιστικά μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αποδοτικότητας και της ενεργειακής απόδοσης της συσκευής σας. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κινδύνων για την υγεία λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων και μυκήτων, καθώς και σε μειωμένη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Επιπλέον, η παράβλεψη της συντήρησης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κόστος λειτουργίας και επισκευών, καθώς και σε πιθανές ανεπιθύμητες διακοπές λειτουργίας.

Πώς θα καταλάβω ότι το κλιματιστικό μου χρειάζεται συντήρηση;

Θα καταλάβετε ότι το κλιματιστικό σας χρειάζεται συντήρηση αν παρατηρήσετε μειωμένη αποδοτικότητα ψύξης ή θέρμανσης, αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, ασυνήθιστους θορύβους κατά τη λειτουργία, ή αν εκπέμπει δυσάρεστες οσμές. Επίσης, εάν το σύστημα δεν έχει λάβει συντήρηση για έναν χρόνο ή περισσότερο, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται έλεγχο και καθαρισμό.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συντήρησης ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού;

Ναι, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συντήρησης ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού. Κάθε σύστημα κλιματισμού έχει τις δικές του ειδικές απαιτήσεις για συντήρηση, από απλές εργασίες όπως ο καθαρισμός φίλτρων, έως πιο περίπλοκες διαδικασίες ελέγχου και επισκευής των εσωτερικών μηχανικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Η iQservice σήμερα έχει χτίσει μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες

ΠΟΛΥΠΕΙΡΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Η iQservice σήμερα είναι μία πολύπειρη, σύγχρονη και δυναμική τεχνική εταιρεία υπηρεσιών

ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η iQservice σήμερα έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών και παρέχει τις υπηρεσίες της σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, με πλήρως εγγυημένη αποτελεσματικότητα και συνέπεια

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

sampe

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

oikiakes-siskeues

ΕΠΙΣΚΕΥΗ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ilektrologika

ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

idraulika

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΒΛΑΒΩΝ

Καλέστε μας Στείλτε μας email
espa-banner